سوالات متداول

نحوه تقاضای ویزای سوئد

درخواست ویزی سوئد همواره از دوبخش تشکیل می‌شود که شامل بخش داخل سوئد و خارج سوئد است. بخش داخل سوئد از جانب دعوت کننده انجام می‌شود که شامل برگه اطلاعاتی فرد (پرشون‌بویس) و یک فرم دعوتنامه است. برگه اطلاعاتی از دفاتر اداره مالیات سوئد و یا وبسایت آن قابل دسترسی است. فرم دعوتنامه را می‌توانید از وبسایت اداره مهاجرت سوئد تهیه کنید.

جهت دریافت فرم‌های مورد نیاز و نحوه پرکردن آنها می‌توانید ازمشاورین ما کمک بگیرید.

بخش دوم مربوط به شخص متقاضی ویزا است که پس از پر کردن فرم مربوط به اطلاعات شخصی خود،کلیه مدارک را جهت تقاضای ویزا تسلیم سفارت سوئد می‌کند.

علاوه بر مدارک مذکور سفارت سوئد به موارد زیر نیز نیاز دارد:

  • کپی از تمام صفحات گذرنامه، شناسنامه و کارت ملی(اصل مدرک هنگام مصاحبه مطابقت داده می‌شود.
  • بیمه مسافرتی معتبر در تمامی کشورهای عضو قرارداد شنگن. این بیمه باید برای کل مدت سفر معتبر باشد
  • پرشون بویس دیگر اقوام شخص
  • نشان دادن اینکه متقاضب از عهده هزینه‌های خود در کشور سوئد بر می‌آید. در صورتی که دعوت‌کننده در سوئد هزینه‌های شخص را بر عهده می‌گیرد باید حتما در فرم خود قید کرده باشد و مدرکی دال بر آن نشان دهد. مبلغ مورد نظر حدود 3000 کرون برای هر ماه اقامت است.

چه کسانی به ویزا نیاز دارند؟
اتباع بیشتر کشورهای خارج از اتحادیه اروپا برای ورود به سوئد و سایر کشورهای منطقه شنگن به ویزا نیاز دارند.

یک ویزا در تمام منطقه شنگن معتبر است
برای ویزای سوئد مقررات قرارداد شنگن جاری است. قرارداد شنگن به این معنی است که بطور مثال کشورهای عضو شنگن افرادی را که مابین مرزهای شنگن سفر می کنند کنترل نمی کنند. ویزایی که برای هر یک از این کشورها صادر شده باشد برای دیدار از سایر این کشورها نیز معتبر خواهد بود. در موارد استثنایی ممکن است ویزا فقط برای ورود به کشور صادر کننده آن باشد.

کشورهای شنگن کدامند؟
کشورهای عضو قرارداد شنگن شامل اکثر کشورهای اروپایی هستند که عبارتند از: بلژیک, دانمارک, استونی, فنلاند, فرانسه, یونان, ایتالیا, ایسلند, لتونی, لوکزامبورگ, لیتوانی, مالت, هلند, نروژ, لهستان, پرتغال, اسلواکی, اسلوانی, اسپانیا, سوئد, چک, آلمان, مجارستان, اتریش و سوئیس.

برای دریافت ویزا به چه مواردی نیاز است؟

  • پاسپورتی که تا سه ماه پس از انقضای ویزا اعتبار دارد.
  • پول کافی برای سفر(روزانه 370 کرون معادل 40 یورو) در صورتی که خود شخص کل هزینه‌ها را بر عهده می‌گیرد.
  • بیمه درمانی

بیمه درمانی چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

بیمه درمانی مورد نظر باید مخارج زیر را تامین کند:

  • خدمات پزشکی اورژانس
  • خدمات درمانی اضطراری
  • انتقال به وطن بدلایل پزشکی
  • بیمه مذکور باید مخارج بالغ بر 30 هزار یورو را تامین کند و در کلیه کشورهای منطقه شنگن معتبر باشد.

شرایط دریافت ویزا

درخواست ویزا در صورتی موافقت می‌شود که سفارت، کنسولگری یا اداره مهاجرت تشخیص دهند که متقاضی پس از دیدار از سوئد منطقه شنگن را ترک خواهد کرد. اگر تصور شود که شخص قصد سکونت در منطقه شنگن را دارد با درخواست ویزا مخالفت خواهد شد. همچنین اگر نام متقاضی در بانک اطلاعاتی افراد ممنوع‌الورود به منطقه شنگن باشد با درخواست ویزا مخالفت خواهد شد. این مقررات در کلیه کشورهای قرارداد شنگن صدق می کند.

درخواست خود را به کجا تحویل دهم؟
درخواست ویزا باید به یک نمایندگی سوئد در خارج از این کشور تسلیم شود.

فرم ها و برگ درخواست
فرم های مورد نیاز از طریق وب سایت اداره مهاجرت سوئد و یا نمایندگیهای سوئد در خارج از کشور (سفارت یا کنسولگری) قابل دسترسی است.

اطلاعات مهم در فرم درخواست

  • منظور از سفر به سوئد
  • مدت زمان اقامت در سوئد
  • چگونگی تامین مخارح در مدت حضور خود در سوئد
  • نوع پاسپورت و مدت اعتبار آن
  • پس از دیدار از سوئد عازم چه کشوری خواهید بود
  • آیا برای ورود به کشوری که قصد دارید پس از بازدید از سوئد به آن سفر کنید مجوز لازم را دارید یا خیر
  • دو قطعه عکس مخصوص گذرنامه
  • ضمیمه “دی” (ضمیمه خانوادگی) فرم درخواست ویزا

اداره مهاجرت سوئد برخی از نکات مهم ویزای سوئد را به زبان فارسی قرار داده است.

پرسش‌ شما چیست؟